Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 05 december 2009 @ 21:02 door Calamandja , 1124 keer bekeken

In de laatste maand van 2009 hebben we nog één tournee, die van het jonge Spaanse kwintet Qvinta Essençia. Tegelijk kijken we naar het nieuwe jaar. Daarom in dit e-zine:

- een Spaanse kerst: Cárceres, Vásquez, Flecha e.a.
- luitist Paul O'Dette en Mezzaluna spelen Petrucci's eerstelingen
- locatie voor het voetlicht: Huis Bergh
- concertaanbiedingen uit Amsterdam en Egmond a/d Hoef

Uw kaarten bestelt u voortaan het snelst online, uiteraard op
www.oudemuziek.nl.
Een Spaanse Kerst: Cárceres, Vásquez, Flecha e.a.
oudemuziek_padilla.jpgRechtstreeks van de Fringe in het Festival Oude Muziek Utrecht naar een mooie tournee in ons seizoen: Qvinta Essençia, dat deze maand te horen is in een bezetting van vier zangers en harp.

De groep deed een thematische greep uit de Cancionero de Upsala, een belangrijke bron van Iberische polyfonie, zoals drie vrolijke ensaladas van Matheo Flecha en een aantal villancicos die in de Spaanse kerken mateloos populair waren. Let op: de concerten in 's-Heerenberg, Limbricht en Utrecht zijn al uitverkocht!

> Informatie, geluidsfragment en online kaartverkoop
 
Mezzaluna & Paul O'Dette: Petrucci's eerstelingen
oudemuziek_mezzaluna.jpgDe Venetiaanse drukker Petrucci ontwikkelde als eerste een methode om meerstemmige muziek te drukken. Vocale muziek, zou je dus zeggen? Integendeel! Niet minder dan zeven van zijn bundels omvatten instrumentale muziek, die Mezzaluna uitvoert op blokfluiten. Meesterluitist Paul O'Dette brengt zijn kennis in waar het gaat om dit intieme repertoire.

O'Dette vertelt in het nieuwste Tijdschrift Oude Muziek over zijn aanpak. Dat interview vindt u achter de link.

> Informatie, geluidsfragment en online kaartverkoop
 
Locatie voor het voetlicht: Huis Bergh
foto: Carbone Images via FlickrOorlog en brand hebben het robuuste Huis Bergh niet klein kunnen krijgen. Sinds de 20ste eeuw herbergt het imposante kasteel bovendien de rijke kunstcollectie van textielbaron Van Heek. Onlangs is er een belangrijk nieuw stuk aan toegevoegd: een levensgroot portret van Graaf Hendrik van den Bergh door Otto van Veen.

Vanaf 17 april 2010 krijgt het schilderij een speciale tentoonstelling, tot die tijd kunt u in Huis Bergh komen luisteren naar Qvinta Essençia (12 dec), Eduardo Egüez (24 feb) en Capella de la Torre (12 mei).

> Informatie, concertagenda en online kaartverkoop
 
Aanbieding: Bachs Magnificat in het Concertgebouw
oudemuziek_im.jpgDe Akademie für alte Musik Berlin zette Duitsland op de kaart op het gebied van de historische uitvoering en zet nog steeds de toon op dit gebied. Samen met het fameuze RIAS Kammerchor en vocale solisten voert Akamus de oorspronkelijke versie uit van Bachs Magnificat en twee kerstcantates. Het gezelschap staat onder leiding van Hans-Christoph Rademann, die uitblinkt in het barokke koorrepertoire.

Zo 13 dec, 20.15 uur, Grote Zaal. Bestellen met 10% korting bij de kassa van het Concertgebouw: 0900 6718345 o.v.v. 'nieuwsbrief oude muziek'.

> Meer informatie bij het Concertgebouw Amsterdam
 
Aanbieding: Byrd en Sweelinck in Egmond a/d Hoef
oudemuziek_egmond.jpgDe Nederlandse Concertstichting organiseert op vrijdag 11 december een prachtig Adventsconcert met het Jan van Ruusbroec Ensemble o.l.v. Menno van Delft met madrigalen en psalmen van o.a. William Byrd en Jan Pieterszoon Sweelinck.

Op vertoon van deze nieuwsbrief krijgt u het tweede kaartje (€ 17,50) gratis. Het concert begint om 20.00 uur in de Slotkapel, Slotweg 19 in Egmond a/d Hoef.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.