Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 02 januari 2012 @ 21:26 door Calamandja , 1401 keer bekeken

BachDag in Utrecht en Amsterdam
Wegens succes geprolongeerd: de BachDag! In januari is het in Utrecht en Amsterdam weer een hele dag lang genieten van alle facetten van ’s werelds grootste componist. Scratch-deelnemers beginnen de dag met het zelf zingen van Bach, voor het publiek gaat het los om 15.00 uur met het Kuijken Kwartet (Utrecht) of Musica ad Rhenum (Amsterdam). Daarna volgt marimbaspeler Koen Plaetinck (die het verhinderde Bach på Svenska vervangt), een presentatie van de scratch en last but not least Vocalconsort Berlin, dat onder leiding van Daniel Reuss Bachs motetten op topniveau laat klinken. Maartje van Weegen praat de onderdelen aan elkaar.
  oudemuziek_BachDagflyercoverLR.jpg

oudemuziek_2media.jpg
 
Kuijken Kwartet: Op koninklijk verzoek
Het Kuijken Kwartet geeft naast de BachDag nog meer concerten, waarin het Musikalisches Opfer centraal staat. Frederik de Grote leverde het thema voor dit adembenemende variatiewerk, waarmee Bach zijn superieure visitekaartje afgaf. Of hij deze 16-delige compositie ook als eenheid beschouwde – wie zal het zeggen? Het Kuijken Kwartet volgt wat bezetting betreft zijn eigen voorkeuren, maar houdt een pleidooi voor de oorspronkelijke Leipziger editie.

Bestel direct voor het Kuijken Kwartet.
  oudemuziek_08SigiswaldKuijkenLR.jpg
 
Vocalconsort Berlin: Singet, singet!
Vocalconsort Berlin, een dynamische jonge groep zangers, confronteert onder leiding van Daniel Reuss Bachs motetstijl met Schütz’ compacte maar beeldende Cantiones Sacraevan een eeuw eerder. Bach bouwde het 17de-eeuwse motet uit tot een grootschalig en muzikaal veelzijdig werk, met als hoogtepunt zijn elfdelige ‘Jesu, meine Freude’. Koralen worden afgewisseld met briljant gezette Bijbelteksten. Hoogtepunt van dit motet is een vijfstemmige fuga.
  oudemuziek_09DanielReussLR.jpg
 
STIMU bestaat 40 jaar
De STIMU, de Stichting voor Muziekhistorische Uitvoeringspraktijk, viert haar 40-jarig bestaan met een bijzondere bijeenkomst, gewijd aan de nagedachtenis van barokhoboïst van het eerste uur Bruce Haynes. Sprekers zijn o.a. Ton Koopman, Jeanette van Wingerden, Ku Ebbinge, Lucy van Dael, Eric Hoeprich, Charles Toet, weduwe Susie Napper e.v.a.
Er is een expositie met oude hobo's uit het Gemeentemuseum Den Haag en om 20.00 uur een tribute-concert door Alfredo Bernardini en gasten.

De viering vindt plaats op 16 januari, va. 13.30 uur, in Het Korenhuis, Den Haag.
Toegang is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meld u nu aan voor deze STIMU-viering.
  oudemuziek_STIMUdagbruceHaynesLRezine1.j
 
Aanbieding: Oswald met Andreas Scholl
Oswald is een schitterende, intieme voorstelling waarin countertenor Andreas Scholl en ensemble Shield of Harmony de middeleeuwse minnezanger Oswald von Wolkenstein op een adembenemende manier tot leven wekken. De voorstelling volgt het avontuurlijke leven van Wolkenstein, dat met behulp van vele eigentijdse bronnen kon worden gereconstrueerd.

Bestel nu kaarten telefonisch via de kassa van de Doelen (010 2171717) en ontvang ruim 20% korting. O.v.v. ‘aanbieding nieuwsbrief Oude Muziek’ betaalt u € 27 ipv € 34.

Het concert vindt plaats in de Doelen (Grote Zaal), Rotterdam, ma 9 jan, 20.15 uur.
oudemuziek_LezersaanbiedingDeDoelenOswal

oudemuziek_2media.jpg
 
Aanbieding: Hemelse harmoniëen Eva Quartet
De stemmen van deze vier solistes van het wereldberoemde koor Le Mystère des Voix Bulgares grijpen zo perfect in elkaar in soms schurende, dan weer hemelse harmonieën, dat het lijkt alsof ze door één persoon worden bestuurd. Gergana Dimitrova, Sofia Kovacheva, Evelina Christova en Daniela Stoichkova zingen ijle kerkgezangen en volksliedjes uit verschillende delen van Bulgarije.

Bestel nu kaarten met korting via e-mail o.v.v. ‘oudemuziek-actie’, adres, telefoonnummer en het aantal kaarten. U betaalt € 17 ipv € 23.

Het concert vindt plaats in het Tropentheater(Grote Zaal), Amsterdam, zo 22 jan, 15.00 uur.
  oudemuziek_LezersaanbiedingTropentheater



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.