Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 01 april 2012 @ 21:25 door Calamandja , 1245 keer bekeken

oudemuziek e-zine april 2012
In deze nieuwsbrief ons klinkende aanbod van april, en een vooruitblik op mei:

Amsterdam Baroque Soloists met vroegbarokke kamermuziek uit Duitsland;
Camerata Trajectina met de muziek van Calvijn;
Scherzi Musicali met Lagrime amare.
Amsterdam Baroque Soloists: Buxtehude
Ton Koopman (foto) werkt met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir al enige tijd aan de complete opnamen van de muziek van Dieterich Buxtehude.
Met zijn solistenensemble laat Koopman horen hoe de Duitse orgelmeester zich door zijn Italiaanse zuiderburen liet inspireren tot het componeren van de meest inventieve en hartveroverende kamermuziek.

oudemuziek_18TonKoopman2LRezine_1.jpg

 
Camerata Trajectina: Calvijn en de muziek
Hervormer Calvijn wordt doorgaans beschreven als antimuzikaal. Dus wat doet deze afschaffer van kerkkoren en orgels dan in het Seizoen Oude Muziek? Camerata Trajectina laat zien dat door hem een immens repertoire aan hoogwaardige protestantse gezangen is ontstaan. Van de zettingen van het Geneefs Psalter tot predikant Lodensteins liedbundelUytspanningen (1676).
  oudemuziek_19CamerataLRezine.jpg

 
Scherzi Musicali: Lagrime amare
Net als veel anderen zocht Domenico Mazzocchi begin 17de eeuw naarstig naar een manier om emoties levensecht over te brengen in muziek. Zijn oplossingen zijn even gedurfd als expressief. Scherzi Musicali van multitalent Nicolas Achten (foto) verkent de hevige smart van Dido, het mededogen van Christus en de kronkelige wegen van de liefde.   oudemuziek_20NicolasAchten4LRezine.jpg
 
Tip: Getijdendag in Leiden
Op za 14 apr opent de Leidse Pieterskerk om 05.15 uur zijn deuren voor de Getijdendag. Tijdens deze 16de-eeuwse dag zijn alle zeven getijden te horen: van de metten om 05.30 uur ‘s ochtends tot en met de vespers om 20.00 uur ’s avonds. De hele dag zijn er concerten, openbare repetities, lezingen en andere activiteiten. M.m.v. Egidius. Toegang is gratis.

Bekijk hier het programma
  oudemuziek_GetijdendagLeidenezine.jpg
 
Winactie: Clemens non Papa. Brugge & verder
Onder leiding van de vermaarde dirigent en musicoloog Joshua Rifkin stelt het vocale ensemble Cappella Pratensis scherp op Clemens’ periode in Brugge. Als zangmeester aan de Sint-Donaaskathedraal schreef de componist zijn prachtige Missa Gaude lux Donatiane. Een selectie uit de rest van zijn geestelijke oeuvre maakt dit concert compleet.

Lezers van dit e-zine kunnen 3x2 gratis kaarten winnen voor dit concert. Stuur een e-mailo.v.v. ‘oudemuziek e-zine – winactie’. De winnaars krijgen vóór 13 april bericht.

Voorstelling: zo 22 april, 17.00 uur, hetConcertgebouw Brugge (B).
  oudemuziek_ClemensnonpapaCappellaPratens

oudemuziek_2media.jpg
 
Aanbieding: De Wolkenladder
De oude muzikant voelt zich in de zevende hemel als hij terugdenkt aan vroeger; toen hij zoveel mooie muziek maakte. Hij fantaseert dat hij langs een lange ladder omhoog klimt naar die muzikale zevende hemel.
Gezelschap Severijn, van o.a. Judith en Tineke Steenbrink aangevuld met jazztrompettist Diederik Rijpstra en acteur Carel Alphenaar, speelt een poëtische muziekvoorstelling met de mooiste muziek, van barok tot nu, voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bestel nu kaarten met € 2 korting p.p. via www.concertgebouw.nl of tel.nr. 0900 6718345 en gebruik code ED122122OM.

Voorstelling: 21 & 22 apr, 13.30/15.30 uur, Concertgebouw Amsterdam (Kleine Zaal).



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.