Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 04 mei 2013 @ 11:51 door Calamandja , 1274 keer bekeken

Festival Oude Muziek 2013 - #…

Het programma van het komende Festival Oude Muziek Utrecht - #Europa wordt op 15 mei bekend gemaakt. De 32-ste editie van het Festival vindt plaat van 23 augustus tot en met 1 september 2013.

   

Festivalbrochure

Vanaf 10.00 is het programma te vinden op deze website. U kunt dan alle concerten in de agenda bekijken, of de brochure downloaden. Ontvangt u de Festivalbrochure liever thuis? Vraag hem aan via info@oudemuziek.nl.

   

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op 1 juni. 

Vrienden van de Oude Muziek krijgen voorrang bij het bestellen van kaarten. Wie € 40 per jaar doneert kan vanaf 22 mei kaarten kopen, en wie € 80 of meer doneert vanaf 15 mei.

   

FESTIVAL OUDE MUZIEK UTRECHT - #Europa 

23 AUGUSTUS - 1 SEPTEMBER 2013     

   

Het Festival Oude Muziek Utrecht is het grootste oudemuziekfestival ter wereld. Tien dagen lang kunt u op prachtige locaties in de Utrechtse binnenstad genieten van de mooiste concerten door topmusici met muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok. 

   

In 2013 vieren we de driehonderdste verjaardag van de Vrede van Utrecht. Deze Vrede zette een punt achter eeuwenlange godsdiensttwisten, niet met wapens, maar met diplomatie. Voor het Festival Oude Muziek Utrecht is deze herdenking een gedroomde aanleiding om de muzikale context van de Vrede van Utrecht onder de loep te nemen. Ook laat het Festival, in het licht van de Europese kwesties van vandaag, zijn licht schijnen over het culturele en muzikale verleden van Europa.   

   

Vier ‘pan-Europese’ musici komen daarbij in de schijnwerpers te staan: Johannes Ciconia, Orlandus Lassus, Johann Jakob Froberger en Georg Muffat. Alle vier hebben ze Europa doorkruist, waarbij ze uiteenlopende muzikale stijlen hebben leren kennen en verwerkt in hun eigen muziek, ieder op een eigen, persoonlijke manier.   

   

Ook in 2013: een luitweekend met concerten, tentoonstelling en symposium rond de Europese luitcultuur in de Gouden Eeuw, de oudemuziekmarkt, workshops, zomerschool, activiteiten voor kinderen en een groots opgezet openluchtspektakel op het Domplein, waarbij de historische Hemony-beiaard van de Dom een hoofdrol speelt.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.