Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:47 door Calamandja , 1314 keer bekeken

Laus Polyphoniae 2010 Antwerp…

Laus Polyphoniae 2010 maakt wervelende start

Laus Polyphoniae 2010 maakt wervelende start

Het openingsweekend van Laus Polyphoniae 2010 zit erop en met het merendeel van de reeds voorbije concerten uitverkocht, was het een wervelende start! De artists in residence van het festival, het Huelgas Ensemble onder leiding van Paul Van Nevel, waagden zich tijdens het openingsconcert in de St.-Carolus Borromeuskerk aan het technisch erg complexe Eton Choirbook. Nog tot en met 29 augustus staan dat koorboek en elf andere waardevolle muziekhandschriften centraal tijdens MANU SCRIPTUM, de zeventiende editie alweer van Antwerpens meest prestigieuze oudemuziekevenement! Klik hier voor Het Journaal item van de VRT over de start van het festival en hun interview met Paul Van Nevel.

"Ik ken geen enkel festival dat zo'n gespecialiseerde muziek brengt voor zo'n begeesterd publiek." (Paul Van Nevel in Gazet van Antwerpen)

"Dit is een driesterrenfestival. Hier kunnen we muziek spelen die we elders niet kwijt geraken, hier kunnen we ons ding doen." (Paul Van Nevel in De Morgen)

Oude muziek in de lift

Oude muziek in de lift

Niet alleen het openingsweekend trekt muziekliefhebbers in grote getallen naar MANU SCRIPTUM, ook de rest van het festivalprogramma is een groot succes. En dan hebben we het niet alleen over de voorstellingen van klinkende namen als Hespèrion XXI & Lux Feminae, Huelgas Ensemble of The Tallis Scholars. Ook de jonge garde artiesten op het festival weten het publiek te lokken. Dat bewijzen onder meer het succes van Canto Coronato, een aanstormend Spaans ensemble voor het eerst op doortocht in België, en de uitverkochte concertwandeling in het kader van de  International Young Artist's Presentation. Oude muziek zit duidelijk in de lift: de kaartverkoop van Laus Polyphoniae 2010 ligt op dit moment al 10% hoger dan op het einde van de drukbezochte editie 2009. Wie nog geen kaartjes heeft, hoeft echter niet te wanhopen: voor heel wat concerten werden extra luisterplaatsen gecreëerd en verder is er bij volledig uitverkochte voorstellingen nog de wachtlijst. Als je naam daarop staat, geraak je meestal wel binnen.

Tips van AMUZ

Tips van AMUZ

Laus Polyphoniae 2010 brengt een enorme waaier muziek uit de periode 1050-1550. Keuzes maken uit zo'n divers aanbod is niet gemakkelijk. Daarom deze tips van AMUZ: op donderdag 26 augustus brengt het Britse Orlando Consort muziek uit het Winchester Troparium. Een unieke kans om te luisteren naar Europa's vroegste meerstemmige gezangen! Op vrijdag 27 augustus leidt onze tip je naar de Notre-Dame anno 1240. Sequentia  reconstrueert hoe de beste zangers van Europa er experimenteerden met de uitzonderlijke akoestische mogelijkheden van de nieuwe kathedraal.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.