Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 augustus 2010 @ 20:00 door Calamandja , 1207 keer bekeken

Komende vrijdag is het zo ver. Met een podium vol violons du roy opent Capriccio Stravagante het 29ste Festival Oude Muziek, helemaal gewijd aan de Franse Barok. 10 dagen lang staat Utrecht in het teken van Louis Quatorze.

Heeft u nog geen keuze kunnen maken uit de ruim 120 concerten? Blader nog eens door de
concertagenda of de brochure en bestel direct op onze site.

Verder in dit e-zine: meer over uitzendingen op de radio, openbare repetities, een aantrekkelijke uitwisseling met Museum Catharijneconvent en een nieuwe samenwerking met het Centre for the Humanities van Universiteit Utrecht.
 
Bienvenue à Utrecht, van 27 augustus t/m 5 september!
  oudemuziek_cover.jpg
 
Concertagenda
Festival Oude Muziek Utrecht
27 augustus - 5 september
 
Fringe 2010
Ruim 60x gratis naar het Festival Oude Muziek Utrecht! Jonge professionals laten horen wat ze waard zijn in Utrechts mooiste intieme locaties. De Fringe is niet voor niets een populaire traditie.

Zie het
fringeprogramma.
 
Openbare repetities
Benieuwd naar 't geheim achter de muziek? Bezoek dan eens een repetitie in het Festival Oude Muziek. Check de informatiezuil bij Festivalcentrum Pandhof aan het Domplein voor meer informatie.
 
Taxi! Taxi!
Met een privé-chauffeur naar Vredenburg Leidsche Rijn? Neem een Prestige-taxi en u betaalt
€ 12,50 per rit (max. 4 pers.). Festivalbezoekers profiteren bovendien van 20% korting op ritten langer dan 10 km.

oudemuziek_LogoPrestige.png
 
NPS Prijs Klassiek
Vanaf 5 september 2010 presenteert de NPS op radio, TV en internet het crossmediale programma Prijs Klassiek. Over de winnaar wordt een documentaire gemaakt, en het Festival staat bovenaan. Wilt u ook dat dat zo blijft? Stem dan nu.

Stem op prijsklassiek.nps.nl.
 
Seizoen 2010/2011
Prachtig, zo'n Festival, maar hoe zit het met de rest van het jaar? In oktober gaat de eerste van 19 tournees van start: Gesualdo Consort Amsterdam met Sweelinck. Kaarten nu al beschikbaar!

Zie het seizoensprogramma.
 
Het Festival op de radio
Avro, Radio 4 en de NPS zijn mediapartners van het Festival Oude Muziek Utrecht. Zoals elk jaar betekent dat: veel Festival op de radio. 16 concerten worden live of later uitgezonden via de ether, kabel en internet.

Bijna dagelijks is er vóór het avondconcert ook een Festivaljournaal gepresenteerd door Maartje Stokkers en Mark Brouwer, met nieuwtjes en gesprekken met musici.
  oudemuziek_000Festivalbeeld2copy.jpg
 
Uw Festivalkaartje is goud waard
Tijdens het Festival bent u van harte welkom bij Museum Catharijneconvent, waar nu de tentoonstelling GOUD loopt. Ontwerper Aziz liet zich inspireren door 's werelds kostbaarste metaal en presenteert een associatieve selectie gouden objecten.

Op vertoon van uw Festivalkaartje geeft het museum u gratis toegang. Omgekeerd kunnen museumbezoekers profiteren van een last-minute korting bij een Festivalconcert.
  oudemuziek_goud.jpg
 
Jordi Savall bij Universiteit Utrecht
Het Centre for the Humanities (CfH) van de Universiteit Utrecht is een platform waar pioniersactiviteiten en innovatief onderzoek worden gerelateerd aan de sociale en politieke relevantie van de geesteswetenschappen.

Op maandag 6 september is Jordi Savall te gaste om te spreken over de rol van artiesten bij deze thema's, een onderwerp dat hem na aan het hart ligt. Hij spreekt met Emile Wennekes en Rosi Braidotti.
  oudemuziek_305451729032c2cce352b.jpg
 
Concerttip: The Röntgen Connection
The Roentgen Connection voert hedendaagse muziek uit op historische instrumenten. Centraal staan creaties van componisten die zich laten inspireren door de mogelijkheden van blokfluit, viola da gamba, klavecimbel en elektronica. U hoort werk van Luc Brewaeys, Franco Donatoni, Annelies Van Parys, Henry Vega, Yannis Kyriakides en Rytis Mazulis.

Dit bijzondere concert hoort u op 14 september in het Utrechtse Theater Kikker.
  oudemuziek_img134702.jpg
 
Voordelig genieten
Onze concerten klinken beter met korting. Al vanaf € 30 bent u Vriend en heeft u recht op korting voor twee personen bij álle concerten. Als Vriend ontvangt u bovendien vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek en krijgt u ook bij de concerten aantrekkelijke kortingen op cd’s en dvd's.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen voor Vrienden.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.