Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 februari 2012 @ 02:19 door Calamandja , 1325 keer bekeken

En het is alweer februari, een maand die eindelijk de uitgestelde winter belooft te brengen. Tijd voor mooie muziek in intieme locaties.

Occhio di Falcone: Sotto la fredda neve
Dit nieuwe ensemble rond sopraan Judith van Wanroij (foto) maakte een originele keuze uit het enorme repertoire aan Italiaanse barokcantates. Met Bert Honig, blokfluiten, Susanne Braumann, viola da gamba en Johan Hofmann, klavecimbel zingt ze muziek van
Scarlatti, Vivaldi, Porsile en Pasquini. Hartroerend is de anonieme cantate waarin twee geliefden hopen elkaar na een strenge winter weer te zien: Sotto la fredda neve.
  oudemuziek_11JudithVanWanroijLRezine.jpg

 
Dialogos: Barlaam & Josaphat
Musicologe/vocaliste Katarina Livljanic vertolkt met Albrecht Maurer op vedel en rebec en Norbert Rodenkirchen op fluiten en harp een gekerstend Boeddha-verhaal. De legende van de Indiase koningszoon Josaphat die wordt bekeerd tot het christendom komt voor in verschillende middeleeuwse tradities. In deze voorstelling laat Dialogos op karakteristieke wijze mysterieuze oerkrachten vrijkomen.

Bestel direct voor Dialogos.
  oudemuziek_12Livljanicstaandezine.jpg
 
Faënza: Laudate eum in cythara
Toen begin 17de eeuw de opera Italië veroverde, ontdekte de kerk dat muzikale theatraliteit een goed wapen was tegen het groeiende protestantisme. Faënza, bestaande uit sopraan Olga Pitarch en Bruno Helstroffer op theorbe en geleid door zanger/gitarist Marco Horvat, laat horen hoe verrassend werelds het katholieke devotielied klonk in Rome. De muziek is van Ferraro, Mazzocchi, Sances e.a.
  oudemuziek_13Faenzastaand.jpg
 
Movimento: Een Bohemer in Duitsland
De Bohemer Andreas Hammerschmidt was in het 17de-eeuwse Noord-Europa een beroemdheid. Ter viering van zijn 400stegeboortedag houdt violiste Veronika Skuplik (foto) met het zevenkoppige vocaal-instrumentale ensemble Movimento een pleidooi voor zijn eigenzinnige ‘Concerten’, ‘Madrigalien’ en ‘Symphonien’. Beroemde geestverwanten als Franck, Rosenmüller en Schop omlijsten dit programma.
  oudemuziek_14Skuplikstaandezine.jpg
 
Herbeleef de BachDag via radio & internet!
Tijdens de BachDag heeft de AVRO in Amsterdam alle concerten opgenomen. Deze concerten, van Musica ad Rhenum, Koen Plaetinck en Vocalconsort Berlin, worden samen uitgezonden op ma 6 februari in hetRadio 4-programma Avondconcert, 20.00-23.00 uur.

Ook via internet kunt u de BachDag nog eens herbeleven. De webcasts die de AVRO de gehele BachDag live heeft uitgezonden via internet, staan nu online.
oudemuziek_Bachdaglogostaandezine.jpg
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.