Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 05 november 2013 @ 09:05 door Calamandja , 1308 keer bekeken

Het gezang van engelen
oudemuziek_engel125x200px.jpg
Het Seizoen Oude Muziek staat de eerste helft van november in teken van Cappella Artemisia. Dit ensemble, bestaande uit (overwegend) vrouwelijke zangers en instrumentalisten, maakt vanaf 12 november een zesdaagse tournee door Nederland. Op het programma staat zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek uit Italiaanse kloosters. 
 
Het ensemble specialiseert zich in deze muziek uit een 'wereld zonder mannen': repertoire geschreven voor en door vrouwelijke religieuzen uit Italiaanse kloosters. Hoewel de partituren vaak partijen voor mannenstemmen bevatten, hoort u deze muziek nu voor het eerst zoals ze oorspronkelijk werd uitgevoerd: door vrouwenstemmen.
 
Tournee & kaartverkoop
wo 13 nov, 20.30 uur | Rotterdam, Laurenskerk (19.45 inleiding)
do 14 nov, 20.15 uur | Westzaan, Zuidervermaning
vr 15 nov, 20.15 uur | Deventer, Synagoge (uitverkocht)
za 16 nov, 20.15 uur | Vries, Dorpskerk
zo 17 nov, 16.00 uur | Bloemendaal, Dorpskerk
 
De Italiaanse reis van Dufay
oudemuziek_nieuwsbriefdom.jpgEind november brengt het ensemble laReverdieeeeerbetoon aan Guillaume Dufay, een van de belangrijkste Franco-Vlaamse componisten uit de vijftiende eeuw. 

Dufay verbleef twintig jaar in Italië en vond een bron van inspiratie in zijn Italiaanse tijdgenoten. Tijdens zijn verblijf vermengde hij de Bourgondische stijl van zijn thuisland met Italiaanse melodieën. In een reeks van zes concerten combineert laReverdie Dufay met lokale Italiaanse componisten als Bartholomeus de Bononia en Antionius de Civitate. 
 
Tournee & kaartverkoop
di 26 nov, 20.00 uur | 's-Heerenberg, Huis Bergh 
wo 27 nov, 20.15 uur | Muiden, Muiderslot
do 28 nov, 20.00 uur | Utrecht, Vredenburg Leeuwenbergh (19.15 uur inleiding)
vr 29 nov, 20.00 uur | Vlissingen, Grote of Sint-Jacobskerk
za 30 nov, 20.00 uur | Limbricht, St.-Salviuskerkje
zo 1 dec, 14.30 uur | Amerongen, Kasteel Amerongen (uitverkocht)
 
Mannen gezocht!
oudemuziek_bachscratch2012MariekewijntjeBachliefhebber? Bent u tenor of bas? Zing dan op de BachDag 2014 in Utrecht (zaterdag 1 februari) of Amsterdam (zondag 2 februari) mee met de Bachscratch onder leiding van Peter de Groot!
 
Voor de vierde editie van de BachDag zijn we op zoek naar geoefende zangers die onder leiding van zanger en dirigent Peter de Groot, Bachs motet Komm, Jesu, komm (BWV 229) in één dag willen instuderen en uitvoeren.

Kijk op onze website voor meer informatie en het aanmeldformulier. 
 
NB: Wegens vele aanmeldinigen is er in Utrecht geen plek meer voor sopranen. In Amsterdam geldt dit voor alten.
 
Kersttournee Choir of New College Oxford
oudemuziek_ChoirofNewCollegeOxford125x20In december geeft het top-jongenskoor van New College Oxford een kersttournee in Nederland en België. Op zes verschillende locaties, waaronder Amsterdam, Utrecht en Maastricht, zingt het koor traditionele Engelse carols, aangevuld met kerstmotetten van Thomas Tallis, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Jan Pieterszoon Sweelinck en Johann Sebastian Bach.
  
Aan de hand van vier tableaus maakt het koor een reis door het bekende kerstverhaal, van de aankondiging van de geboorte tot en met het bezoek van de drie koningen. Het koor vertelt
dit verhaal op verschillende muzikale manieren, variërend van renaissance polyfonie tot hedendaagse partituren. Het Choir of New College Oxford is als trots van de Anglicaanse traditie een van de meest gevierde en befaamde koren van Groot-Brittannië, met een geschiedenis die teruggaat tot in de veertiende eeuw. 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.