Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 05 augustus 2010 @ 18:20 door Calamandja , 1014 keer bekeken

oudemuziek e-zine: Festivalvu…

 

Bent u klaar voor het Festival? Op 27 augustus wordt Utrecht voor tien dagen een dependance van Versailles als tientallen ensembles (waarvan veel Frans) neerstrijken in de binnenstad en Vredenburg Leidsche Rijn. In deze nieuwsbrief geven we u graag nog wat concerttips, zoals vocaal vuurwerk bij Le Concert Spirituel en barokke bezinning bij Il suonar parlante.
 
Deze maand is de lezersaanbieding wel heel bijzonder: u bent uitgenodigd bij de gratis voorpremière van Vision, een film over het leven van Hildegard von Bingen. Houd zondagochtend 22 augustus dus vrij.
 
Bienvenue à Utrecht!
oudemuziek_mariaantoinette.jpg

 

Le Concert Spirituel nog altijd aan kop
Aan Hervé Niquet kun je het wel overlaten om een vergeten meesterwerk op te poetsen. De afgelopen jaren dirigeerde hij Callirhoé van Destouches, Sémélé van Marais en Proserpine van Lully. Utrecht krijgt de primeur van een 'nieuwe' Campra: Le carnaval de Venise.
 
De zangerscast bestaat uit jong talent, zoals mezzosopraan Isabelle Druet, die in 2009 dé ontdekking was bij de Victoires de la Musique. Ma 30 aug, Vredenburg Leidsche Rijn.
oudemuziek_druet.jpg
François Couperin composer in residence
Wie anders dan François Couperin verdient de titel van composer in residence in een Festival dat draait om Franse barokmuziek? In dertien klavecimbelrecitals worden zijn beroemde Pièces de clavecin uitgediept, maar er is ook volop ruimte voor kamermuziek.
 
Zo speelt Il suonar parlante op zo 29 aug in de sfeervolle Pieterskerk Couperins tombeaux, muzikale monumenten voor gestorven collega's. De mooiste tranen!
oudemuziek_ghielmi.jpg
Festivalboek: onmisbaarder dan ooit
Het Festivalboek is terug, en dit jaar kunt u niet zonder. Want alleen in het boek vindt u toelichtingen, programma's, teksten én negen toegankelijke achtergrondartikelen. Full-colour foto's maken het boek helemaal af.
 
Extra bij het Festivalboek: een sampler-cd door Skip Sempé en Capriccio Stravagante met 14 van de mooiste stukken uit de Franse Barok. Nu in de voorverkoop voor € 8.
oudemuziek_Festivalwijzerp4.jpg
Exclusieve voorpremière: Vision
Binnenkort is de Nederlandse première van Vision, een film van Margarethe von Trotta over het leven van Hildegard von Bingen. Distributeur Cinemien nodigt u uit voor een exclusieve voorpremière op zo 22 aug, 11u00 in Filmtheater 't Hoogt in Utrecht.

Benieuwd naar Von Trotta's goudgloeiende blik op de Middeleeuwen? Klik snel hier en reserveer een gratis kaartje via 't Hoogt: 030 2328388; beperkt aantal plaatsen.
oudemuziek_hildegardthumb.jpg
Voordelig genieten
Onze concerten klinken beter met korting. Al vanaf € 30 bent u Vriend en heeft u recht op korting voor twee personen bij álle concerten. Als Vriend ontvangt u bovendien vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek en krijgt u ook bij de concerten aantrekkelijke kortingen op cd’s en dvd's.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.