Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 24 april 2011 @ 00:36 door Calamandja , 933 keer bekeken

Het Reinecken Festival van ei…
In 2011 beleeft het Reincken Festival haar eerste lustrum. In voorgaande afleveringen heeft het festival veel aandacht besteed aan muziek uit de gouden tijden van Holland. Ondanks kredietcrisis en afnemende subsidiëring van podiumkunsten zal ook in 2011 het Reincken Festival gewijd worden aan gouden tijden, maar ditmaal vroegere, tussen 1350 en 1500.

De periode 1350 – 1500 was ook een gouden tijd, niet voor Holland, maar wel voor Bourgondië, Vlaanderen en de IJsselstreek. Grote delen van Nederland vielen onder het gezag van de Bourgondiërs, vooral gefinancierd door de welvaart van Vlaanderen, voornamelijk Brugge en Gent. De IJsselstreek floreerde vooral door haar betrokkenheid en deelname aan de Hanze.

 

maria_van_bourgondimaximiliaanHet Reincken Festival 2011 wil iets van die gouden tijd laten weerklinken. Het programma hiertoe is in volle voor- bereiding. Op de rol staat bijvoorbeeld een avond aan het Bourgondisch e hof. De aanwezigen vermaken zich met dans en muziek, zoals die ook aan dit hof hebben plaats gevonden. Uit de rijke erfenis van Brugge kunt u kennis maken met het Gruuthuuse liedboek. We zullen u later informeren wat we nog meer in dit kader programmeren.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.