Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 01 februari 2015 @ 17:00 door Calamandja , 677 keer bekeken

Klara 2014 voor Brockes-Passi…

   

Naar jaarlijkse gewoonte werden de Klara's uitgereikt. Een professionele jury van Klaramedewerkers koos de winnaars in vier categorieën. De prijs voor de beste Vlaamse cd-productie van klassieke muziek ging naar de opname van de Brockes-Passion van Reinhard Keiser door de ensembles Les Muffatti en Vox Luminis.

   

Het was René Jacobs die in 2000 de naam Reinhard Keiser op de kaart zette met de opname van de opera 'Croesus'. Veertien jaar later is het Peter van Heyghen die hem definitief uit de vergetelheid haalt met de opname van de 'Brockes-passie' (1712). 

   

Als invloedrijk componist van hoofdzakelijk opera’s wendt Keiser ook trucjes uit de opera aan in dit passieoratorium, met als effect een sublieme weergave van het lijdensverhaal van Christus in al zijn kwetsbare menselijkheid. Deze partituur op kamermuziekformaat levert tedere muziek op, afwisselend in bezetting, boeiend qua verloop, vol prachtige solo’s, zowel voor de zangers als de instrumenten. Opvallend zijn de zin voor detail en integriteit van de uitvoering, nergens geschaad door overdreven emoties of virtuoze egotripperij. 

   

De cast is top, met sopraan Zsusi Toth, tenor Jan van Elsacker en de bas Peter Kooij. Dit prestigieuze project is een unicum en geeft Reinhard Keiser zijn vergeten glans terug.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.